Етикети

, ,

Изображение

Политика се прави с пари. Не за друго, а те са нужни основно за медии, социологически проучвания и политолози. Другите разходи – за офиси, гориво, коли, заплати, техника, поддръжка, представителни и много други – те са по-малки, но са разходи.

За да има живот, една партия е длъжна да покаже активност. Тази активност не е необходимо да бъде показана с действия и дейности. Може да бъде изразена и само чрез появяване в медиите. Не е важно дори да се прави нещо. Важно е да се говори, а въпросът е как ще зашумят медиите и как ще отекне в ушите на обществото.

Например, последните протести срещу правителството на Орешарски, започнаха спонтанно, като гражданска инициатива. Дълго време нито една политическа партия не посмя да се опита да „яхне” протеста. След пика, а именно среднощните сблъсъци на 23 юли, на протестите започнаха да се пускат стари песни от 1989 г. и 1996 г., изпълнявани от сини бардове на българската естрада.  После се появи Васко Кръпката да пее на протестиращите, без да го интересува дали някой иска да го слуша. Журналисти започнаха да интервюират Радан Кънев относно протестите. Герб започнаха да подкрепят протестите, отначало тихинко.

Ето, това е схемата на „яхването”. В крайна сметка, софиянци се отдръпнаха с погнуса от „синия” и „гербаджийски” привкус на протестите, а медиите започнаха лека полека да свързват протестите с новосъздадения Реформаторски блок. Днес, ако се зачетете в публикациите, ще откриете как едва ли не, зад протестите стоят Реформаторският блок и Герб.

Кой плати на медиите за това? БСП, Герб или Реформаторският блок? Или всички те?!

Така се създава история.

Фалшива история, повторена хиляди пъти се превръща в истинска история.

София не е България!  Гражданите, които не живеят в столицата, започват да приемат, четейки и гледайки, че Реформаторският блок и Герб са основните борци срещу правителството и те имат потенциала (40 000 души бе протестът в силните си дни) да го свалят. Така че, всяка следваща грешна стъпка на правителството ще е плюс за тандема Реформаторски блок – Герб.

Да, ама не!

Ето я и реалната картина. В момента, в който Герб и Реформаторският блок се впиха в протеста от около 40 000 души, следващите дни, протестът намаля до 4-5 000 души. Това е и гръбнакът на този тандем от платени и твърди застъпници на Герб и Реф. Блок в София. 35 хиляди души, погнусени си тръгнахме от този протест, защото не искаме да се завръща нито Борисов, нито Костов! Не искаме и това правителство, но Герб и Реформаторският блок не са алтернатива за будните софиянци.

Така че, затова ви трябват пари, ако имате партия. Да си платите, за да ви направят активни и известни. И не мислете, че ви трябват стотина хиляди лева. Няма да ви стигнат. Трябват ви суми от седемцифрени числа, откраднати или в предишните ви управления, или дадени от някой, в замяна на нещо!

Ето, как с няколко интервюта по медиите, Радан Кънев стана политик и лидер на ДСБ. Въпреки, че лидер се става, а не се назначава. Както и политик, всъщност.

Всъщност, дами и господа, унищожителите на протеста са Реформаторският блок и Герб. Излиза, че те играят за БСП, ДПС и Атака.

Запитайте се защо?

Реформаторският блок натрупа активност, без да направи нищо и вече, според социологическите проучвания, има 7-8 %. Само ще ви припомня, че социологическите  проучвания на същите социолози даваха на Кунева преди изборите 15 %, а тя дори не влезе в Парламента. Толкова за хвърлянето на боб и гледането на кафе.

Герб се стабилизира. Реформаторите набъбват. Правителството оцеля.

Така се работи в екип.

БСП, ДПС, Герб, Атака и Реформаторски блок.

И вълците сити, и агнетата в кошарата.

Статукво – запазено!

Светльо Витков

Advertisements