_MG_8240

Непознат ме спря и попита:

–         Светльо, за какво ти трябва да се забъркваш в тези лайна!

–         В кои?

–         В политиката!

    Ахааа. Значи, по неговата логика, политиката са някакви лайна, в които не трябва да се забърквам? Защото ще се оцапам? Интересна логика, като изключим факта, че досега не съм бил в политиката, а цял живот шляпам в блато говняно.  През това време, медии, държавни служители и политици ми обясняваха , че това не са отходни води, а полезен и хранителен тор за всички нас.  От друга страна, ако непознатият е по някаква причина прав за политиката, то намирам, че политиците ни са завършени алхимици, след като би трябвало да са до шия във фекал, а напротив, тънат в   разкош и злато.

Скоби : )Според мен, най-добрият трик е да повярваш, че нещо не е за теб! Тогава и да ти се даде в ръцете, ще бягаш от него като монах от проститутка. Защото те е гнус и страх! А да избягаш от политиката е невъзможно. Бягаш от нещо, от което зависиш и бягството ти е като на хамстер във въртящо колело. Що за тъпотия е това? Прост човек лесно се манипулира. ).

А повечето българи все още вярват, че тънат в така хвалената полезна тор. До момента, в който не могат да си платят тока и парното. Тогава почват да крещят: Оставка! И какво? Оставката на един крадец е назначение за друг. Не си ли помогнеш сам, няма кой да ти помогне. Но тръгвайки да гребеш сам, защото не искаш да си тръгнеш от блатото говняно, разбираш, че до момента си газил в плитки локвички, в които, ако не си гнуслив може и да се замиеш. Загребвайки първата лопата от натрупаното, върху теб конкретно започват да се изливат  фекалии, с идеята да те откажат. Тогава осъзнаваш, че сам не може да се бориш в това кафеникаво блато, а трябва да обединиш усилия с други нежелаещи да тънат във вонящ „разкош”. Осъзнаване му е майката. Идват и други. Мислещите се за Собствениците на Блатото Говняно или съкратено – МС на БГ (които изливат основните нечистотии), първо ти се смеят, а след като разберат, че сериозно си се захванал, ти изпращат „съмишленици”. Те идват и казват, че и те не искат да живеят в БГ, но не искат да сменят блатото, и желаят да гребете заедно. ОК.  Започвате обща работа, а „съмишлениците” ви гледат да ви наместят в най-голямата помийна яма, където,  ако вие потънете, те си получават своята награда от МС на БГ. Ако успеете да избягате от капана или излазите по някаква случайност, веднага ви пращат представители за директен преговор. „Колко искате, за да се откажете да гребете?” Ако вземете, че им откажете и тогава, на всички, които са с вас, започват на ухо да им шепнат колко сте взели, за да се правите, че гребете. Половината от вашите сподвижници си тръгват бесни, други остават, защото се надяват и те да намажат, заедно с малкото, които са останали за идеята.

 След това, върху вас започва да се излива крупна фекална маса, с която е преценено, че няма как да се справите. Хората, които са останали за намазването, се продават един по един и в следващия момент осъзнавате, че вече сте до шия заедно с най-сърцатите ви съратници.

 Пак отначало. Успявате да изгребете отново. Вие сте герой? Не, очаква ви същата разкрасителна процедура. Само че, този път, заедно с изпратени съмишленици, към вас приближават и други групи, дори по-големи от вашата, болшинството от които, работят на договор с МС на БГ. Предлагат ви да гребете заедно. Вие отказвате. Те са бесни…

Но идва ден, в който всички обитатели на блатото трябва да изберат кой да изгребе фекалиите. МС на БГ започват да убеждават посредством медии, слуги и платени свои „врагове”  и да насочват обитателите към това, кой ще се справи най-добре в изгребните работи. Избират няколко работни групи. Близки до МС на БГ.  И вас ви избират за резервен отбор, но все пак ви избират. Дават ви и награда. Пуска се слух, че вече със сигурност работите за МС на БГ, щом имате награда за групата. Излиза и нов слух, че вече сте присвоили наградата за себе си.  Вече почти всички вярват, че това е така. И какво правите…Това е дотук, драги мои! Какво следва ли?

 Продължаваме?

Подай лопатата!

Епизод 2

Империята повръща от удара!

Светльо Витков

Advertisements