10578507_10204416922285715_1540723499_nДва модела за служебно правителство мислил бил Плевнелиев. Първият е служебен кабинет на националното съгласие, с участие на представители на политически сили. Вторият, предимно от доверени хора в екипа му. Първият вариант обаче нямало да се осъществи, ако партиите не постигнели разбирателство…
Всъщност, Плевнелиев ни казва, че ще реди служебен кабинет от негови хора, предвид партийната му ориентация, с която не успя да се раздели дори като обединител на нацията. В него ще присъстват лица от служебния кабинет на Марин Райков, както и от правителството на Борисов. Ето какви лица се спрягат:
За социален министър и вицепремиер Деяна Костадинова, бивш заместник-министър на труда и социалната политика в правителството на Борисов.
За транспортен министър Камен Кичев, който бе зам.-министър в кабинета „Борисов“.
За министър на културата – актьорът Христо Мутафчиев (Герб) или съветникът по културата на президента Григор Антонов.
Начело на спортното министерство се смята да застане плувецът Петър Стойчев, който заемаше същия пост по времето на служебния кабинет Райков.
Икономическото министерство да бъде оглавено от Асен Василев или икономическия съветник на държавния глава Евгени Ангелов, зам.-министър в кабинета Борисов… и т.н…
„Ще нося отговорност и подписът ми ще стои не само под името на премиера, но и под назначението на всеки министър.“ многократно подчертава държавния глава.
Ще носите, Г-н Президент… ще носите…

Advertisements